Cirkus & scenekunst


Cirkus & scenekunst 

Cirkus & scenekunst er fordelt på 2 hold, der alle er baseret på scenisk arbejde og fysisk bevidsthed, med en høj grad af gruppeundervisning, ensemblearbejde, produktioner,
visninger og omsætning både internt og i virkeligheden.

English translation: Description Circus and Performing arts AFUK 2024

Cirkushold 1– for begyndere og let øvede.
For dig som har lidt eller ingen specielle forkundskaber.
For dig der er  motiveret for at afprøve om cirkustræning er noget du trives med og  for dig der vil komme i form, styrke din bevidsthed om din fysiske formåen på en anderledes og konkurrencefri måde.
På Cirkushold 1  er der hovedvægt på grundtræning inden for 3 områder: gulvakrobatik, styrke og smidighed.Der vil løbende være introduktion til, og undervisning i en række cirkusdiscipliner. Derudover undervises der i scenisk arbejde og movement baseret på samarbejde.
Hvilke cirkusspecialer der kan afprøves varierer lidt fra år til år, men typisk er der mulighed for at prøve kræfter med reb, trapez, kinesisk pæl,  parakrobatik, jonglering, håndstand og stropper.

Cirkus 2
– for øvede.

For dig der er i fysisk god form, har dedikeret dig til cirkustræning og som  drømmer om en karriere som fysisk performer, international nycirkus artist eller andet fysisk arbejde på et professionelt plan.
Der er daglig intensiv cirkustræning, både med og uden underviser.
Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes individuelle kunstneriske potentiale og træner evnen til at arbejde både selvstændigt og i kollektive processer, og der vil der være fokus på  omsætning og sceniske udtryk, baseret på samarbejde.

Cirkus 1 & 2 kører sammen i starten af semestret, og  meget af den daglige træning er tilrettelagt sammen ml. begge grupper, hvor der undervises på forskellige niveauer.

Fælles for alle linjer på Daghøjskolen

Cirkus & Scenekunst  og Performativ Historiefortælling har daglig fællesopvarmning og akrobatik. Desuden kører hele skolen fælles timer, i bl.a. improvisation/formidling, koncentration & tilstedeværelse, move, AFUK Lab, idéudvikling, ensemblearbejde og tematiske opgaver i grupper & solo.

Der vil være selvstændigt arbejde i forbindelse med opgaver.
Du kommer til at skabe dine egne acts og sammen med andre optræde til events,  i vores egne cabareter og forestillinger både in- og exhouse.

Kurset byder også på spændende oplæg og oplevelser, og vi skal ud og se relevante  forestillinger og udstillinger o. lign.

Undervisningstid:
mandag til fredag kl.9-15, enkelte aftner, og weekender i forbindelse med produktioner/ ekskursioner og lign.
Du skal regne med at der vil være opgaver/produktioner/træning/forberedelse der kræver at du arbejder med det udenfor skoletid

Undervisere forår 2024:
Manuel Mayorga, Joel Degerfeldt, Aurelie Bernhard, Camilla Schnack Tellefsen, Stine Eva Jørgensen, Inez Mortensen, Ida Seidelin, Stine Pilmark m. fl.
Yderligere gæsteundervisere: Acting for Climate, Mikkel Hobitz, Petter Wadsten m.fl.


Uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder:
Mange af AFUKs tidligere elever arbejder i kulturbranchen. En del som uddannede skuespillere, ny cirkusartister,  andre som instruktører, scenografer, dramatikere og dansere.En del arbejder også med pædagogisk formidling, iværksætteri og kommunikation, indenfor forskellige fagområder..

Holdet er fyldt.
Kontakt os hvis du er interesseret i at komme på venteliste

Pris pr. semester ( 1/2 år):
Cirkus 1 & 2: 9.000,- kr

Kursusstart efterår 2024:
d.13 august 2024.

Praktisk info :
Læs mere HER

 

Tilmelding (Dansk)


Kunst & aktivisme
  

Kan kunst ændre verden? Skubbe til den? Påvirke ?

Kunst & Aktivisme er et mulighedsrum hvor vi skaber visuelle optrin, live performances, udstillinger, installationer og poesi.
Vi arbejder med mange forskellige udtryksformer, med udgangspunkt i os selv og i verden omkring os.

Vi kommenterer og påvirker den virkelighed vi lever i.
Du lærer at arbejde selvstændigt og sammen med andre, med det du har på hjertet, med form og farver, komposition, sansning og undersøgelser.

Vi former undervisningen efter de behov der opstår undervejs og næsten alt er muligt.

Kunst og aktivisme er for dig der vil og mener noget, også selvom du måske ikke rigtigt ved hvordan endnu. Vi støtter dig og medvirker til at du finder vej og udvikler dit personlige udtryk i en verden der har brug for at der bliver stillet spørgsmål.
Kunst og aktivisme er et rum med tanke og hjerte, nærvær og sansning, udvikling og drømme, spørgsmål og opråb. Det handler om nysgerrighed og mod til at kaste sig ud på dybt vand og at tage sig selv og verden alvorligt.

Det er leg, det er hårdt, det er proces og det er pissesjovt! 

Fælles for alle linjer på Daghøjskolen
Hele skolen fælles timer, i bl.a. improvisation/formidling, koncentration & tilstedeværelse, move, AFUK Lab, idéudvikling, ensemblearbejde og tematiske opgaver i grupper & solo.
Du kommer til at skabe dine egne acts og sammen med andre kan du optræde til events,  i vores egne cabareter og forestillinger både in- og exhouse.

Kurset byder også på spændende oplæg og oplevelser, og vi skal ud og se relevante  forestillinger, udstillinger o. lign. 

Undervisningstid:
mandag til fredag kl.9-15, enkelte aftner, og weekender i forbindelse med produktioner/ ekskursioner og lign.
Du skal regne med at der vil være opgaver/produktioner/træning/forberedelse der kræver at du arbejder med det udenfor skoletid

Undervisere forår 2024:
Inez Mortensen, 
 Stine Eva Jørgensen, Max Behrendt, Troels Hagen Findsen, Katrina Bugaj, Manuel Mayorga, Ida Seidelin, Stine Pilmark m. fl. 

Optagelse:
kontakt os for samtale: afuk@afuk.dk 

Pris: efterårssemester 7.000,- kr
afuk@afuk.dk  

Kursusstart efterår 2024:
d.13 august 2024.

Praktisk info :
Læs mere HER

Registration (English)

CPH:DOX Filmen MOD SVED TÅRER, en dokumentar om Artistlinien, havde premiere på TV2 d. 2/6. Du kan se den online her