Cirkus & scenekunst


Cirkus & scenekunst 

Cirkus & scenekunst er fordelt på 2 hold, der alle er baseret på scenisk arbejde og fysisk bevidsthed, med en høj grad af gruppeundervisning, ensemblearbejde, produktioner,
visninger og omsætning både internt og i virkeligheden.

English translation: Description Circus and Performing arts AFUK 2024

Cirkushold 1– for begyndere og let øvede.
For dig som har lidt eller ingen specielle forkundskaber.
For dig der er  motiveret for at afprøve om cirkustræning er noget du trives med og  for dig der vil komme i form, styrke din bevidsthed om din fysiske formåen på en anderledes og konkurrencefri måde.
På Cirkushold 1  er der hovedvægt på grundtræning inden for 3 områder: gulvakrobatik, styrke og smidighed.Der vil løbende være introduktion til, og undervisning i en række cirkusdiscipliner. Derudover undervises der i scenisk arbejde og movement baseret på samarbejde.
Hvilke cirkusspecialer der kan afprøves varierer lidt fra år til år, men typisk er der mulighed for at prøve kræfter med reb, trapez, kinesisk pæl,  parakrobatik, jonglering, håndstand og stropper.

Cirkus 2
– for øvede.

For dig der er i fysisk god form, har dedikeret dig til cirkustræning og som  drømmer om en karriere som fysisk performer, international nycirkus artist eller andet fysisk arbejde på et professionelt plan.
Der er daglig intensiv cirkustræning, både med og uden underviser.
Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes individuelle kunstneriske potentiale og træner evnen til at arbejde både selvstændigt og i kollektive processer, og der vil der være fokus på  omsætning og sceniske udtryk, baseret på samarbejde.

Cirkus 1 & 2 kører sammen i starten af semestret, og  meget af den daglige træning er tilrettelagt sammen ml. begge grupper, hvor der undervises på forskellige niveauer.

Fælles for alle linjer på Daghøjskolen

Cirkus & Scenekunst  og Performativ Historiefortælling har daglig fællesopvarmning og akrobatik. Desuden kører hele skolen fælles timer, i bl.a. improvisation/formidling, koncentration & tilstedeværelse, move, AFUK Lab, idéudvikling, ensemblearbejde og tematiske opgaver i grupper & solo.

Der vil være selvstændigt arbejde i forbindelse med opgaver.
Du kommer til at skabe dine egne acts og sammen med andre optræde til events,  i vores egne cabareter og forestillinger både in- og exhouse.

Kurset byder også på spændende oplæg og oplevelser, og vi skal ud og se relevante  forestillinger og udstillinger o. lign.

Undervisningstid:
mandag til fredag kl.9-15, enkelte aftner, og weekender i forbindelse med produktioner/ ekskursioner og lign.
Du skal regne med at der vil være opgaver/produktioner/træning/forberedelse der kræver at du arbejder med det udenfor skoletid

Undervisere forår 2024:
Manuel Mayorga, Joel Degerfeldt, Aurelie Bernhard, Camilla Schnack Tellefsen, Stine Eva Jørgensen, Inez Mortensen, Ida Seidelin, Stine Pilmark m. fl.
Yderligere gæsteundervisere: Acting for Climate, Mikkel Hobitz, Petter Wadsten m.fl.


Uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder:
Mange af AFUKs tidligere elever arbejder i kulturbranchen. En del som uddannede skuespillere, ny cirkusartister,  andre som instruktører, scenografer, dramatikere og dansere.En del arbejder også med pædagogisk formidling, iværksætteri og kommunikation, indenfor forskellige fagområder..

Pris pr. semester ( 1/2 år):

Cirkus 1: 9.000,- kr
CIrkus 2: 9.000,- kr

Holdet er fuldt, men du kan komme på venteliste 
Interesseret: afuk@afuk.dk 

Optagelses-/prøvedage til start i efteråret 2024:
Mandag d. 13 og tirsdag d. 14 maj 2024.
Tilmeldingsblanket HER:  PDF eller Word

Kursusstart efterår 2024:
d.13 august 2024.

Praktisk info :
Læs mere HER

 

Tilmelding (Dansk)

Registration (English)

CPH:DOX Filmen MOD SVED TÅRER, en dokumentar om Artistlinien, havde premiere på TV2 d. 2/6. Du kan se den online her