Scenekunst og Cirkus - artistlinien

Scenekunst & Cirkus – artistlinien.

1. august skifter Artistlinien navn til Scenekunst & Cirkus.

Scenekunst og cirkus er fordelt på 3 hold, der alle er baseret på scenisk arbejde og fysisk bevidsthed, med en høj grad af gruppeundervisning, ensemblearbejde, produktioner og omsætning i virkeligheden. 

Undervisning: mandag til fredag kl.9-15, enkelte aftner, og weekender i forbindelse med produktioner/ ekskursioner og lign.

Performativ historiefortælling.
 
Kurset er baseret på fysisk og visuelt teater, med hovedvægt på historiefortælling, improvisation, fysisk bevidsthed og bevægelse.
Undervisningen er bygget op omkring bl.a. fysiodramatik, og du vil blive introduceret til klovn, mime, maskearbejde og bouffon.
Du vil have fast træning sammen med Cirkusholdene i bl.a. improvisation, akrobatik og dans/bevægelse.

Du bliver med garanti modigere, får styrket dit talent og din personlige udstråling og bliver klar til formidling, både på en scene og i andre sammenhænge.

Det handler bl.a. om at styrke og udvikle evnen til nærvær, indlevelse og til at kunne improvisere.

Cirkushold 1- for begyndere og let øvede.
For dig som har lidt eller ingen specielle forkundskaber. 
For dig der er  motiveret for at afprøve om cirkustræning er noget du trives med og  for dig der vil komme i form, styrke din bevidsthed om din fysiske formåen på en anderledes og konkurrencefri måde.
På Cirkushold 1  er der hovedvægt på grundtræning inden for 3 områder: gulvakrobatik, styrke og smidighed.

Der vil løbende være introduktion til, og undervisning i en række cirkusdiscipliner. Derudover undervises der i scenisk arbejde og movement.

Hvilke cirkusspecialer der kan afprøves varierer lidt fra år til år, men typisk er der mulighed for at prøve kræfter med reb, trapez, kinesisk pæl,  parakrobatik, jonglering, håndstand og stropper.


Cirkus 2 -for øvede
.

For dig der er i fysisk god form, har dedikeret dig til cirkustræning og som  drømmer om en karriere som fysisk performer, international nycirkus artist eller andet fysisk arbejde på et professionelt plan.
Der er daglig intensiv cirkustræning, både med og uden underviser.
Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes individuelle kunstneriske potentiale og træner evnen til at arbejde både selvstændigt og i kollektive processer, og der vil der være fokus på egne projekter, omsætning og sceniske udtryk.


Fælles for alle 3 hold på Scenekunst og Cirkus

De 3 hold på scenekunst og cirkus vil udover en del fællesopvarmning også have fælles timer, i bl.a. improvisation, historiefortælling, scenisk nærvær/ move/dans, ensemblearbejde, tematiske opgaver i grupper & solo.

Der vil være selvstændigt arbejde i forbindelse med opgaver.
Du kommer til at skabe dine egne acts og sammen med andre optræde til events,  i vores egne cabareter og forestillinger både in- og exhouse.

Kurset byder også på spændende oplæg og oplevelser, og vi skal ud og se relevante  forestillinger og udstillinger o lign.

Uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder:
Mange af AFUKs tidligere elever arbejder i kulturbranchen. En del som uddannede skuespillere, ny cirkusartister,  andre som instruktører, scenografer, dramatikere og dansere.
En del arbejder også med pædagogisk formidling, iværksætteri og kommunikation, indenfor forskellige fagområder.

Prøvedage:
Mandag d. 30 og tirsdag d. 31 maj – begge dage kl.9-15
Tilmelding til prøvedage : send en mail til afuk@afuk.dk – med dit navn, adresse og tlf nr, så sender vi dig mere information.

Pris pr. semester ( 1/2 år):
Performativ historiefortælling: 4.000,-kr
Cirkus 1: 6.000,- kr
CIrkus 2: 8.000,- kr
Start: 9 august 2022

Praktisk info :
Læs mere HER
Kontakt tlf + 45 5272 1426 eller mail: afuk@afuk.dk 

 

CPH:DOX Filmen MOD SVED TÅRER, en dokumentar om Artistlinien, havde premiere på TV2 d. 2/6. Du kan se den online her